Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin tarihi Zağnos Paşa Cami, Saat Kulesi ve Kuvayi Milliye Müzesinin içinde bulunduğu arsalar CHP’ve İYİ Partinin ret oyu vermesine karşı 46 oya karşılık 45 oyla satılmasına karar verildi.
CHP Grup Başkanvekili Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler “Balıkesir’i dünyaya tanıtan üç önemli simge satılmamalı” dedi.
Balıkesir Büyükşehir Kasım ayı son meclisinde görüşülen Zağnos Paşa Cami, Saat Kulesi ve Kuvayi Milliye Müzesinin içinde bulunduğu arsalar, Balıkesir Büyükşehir Belediyesinin vergi borcuna karşılık Maliye Hazinesine satılması 45’e karşı 46 oyla kabul edildi.
Konuyla alakalı CHP adına mecliste söz alan Grup başkanvekili Ali Kemal Deveciler şunları söyledi: Belediyeler SSK ve vergilerle alakalı genelde borç batağında.. Hükümetimizin AKP’li belediyelere gösterdiği hassasiyeti umarım diğer belediyelere de gösterir. Bu borçların bir şekilde ödenmesi için mahsuplaşma yapılmasına karşı değiliz” dedi. Deveciler konuşmasının devamında şunları söyledi “Balıkesir’i dünyaya ve ülkemize tanıtan üç önemli sembol var. Kuvayı Milliye Müzesi, Saat kulesi ve Zağnos Paşa Cami. Zağnos paşa camisi 1461 yılında Fatih Sultan Mehmet’in vezirleri tarafından yapılmış tarihi bir yapıttır. Ülkemizin önemli tarihi eserlerinden birisidir. Biz ve vatandaşlarımız bu konuya çok hassaslar ve basında da yer bularak TBMM’ye taşındı. Bun hassasiyetten dolayı gündemden çıkarılmasını talep ediyoruz. Buralar haricinde başka yerlerle alakalı görüşmeler yapabiliriz. Bu teklifi çekmenizi öneriyorum. Çekmediğiniz takdirde de vatandaşların gösterdiği hassasiyet ile bu sembollerin kalmasından kaynaklı CHP grubu olarak ret oyu vereceğimizi söylüyorum” dedi.